Andra tävlingar för din hund

Utöver hundutställnitävlingarngar och Lure Coursing så finns det mängder av andra slags tävlingar för dig och din hund. Det finns verkligen ett oerhört brett utbud av tävlingar för hundar och det finns en hundsport som passar för alla. Oavsett om man gillar riktigt fartfyllda tävlingar, eller lite lugnare tempo så finns det minst en hundsport som passar perfekt för just en själv och sin hund. Det finns väldigt många olika hundsporter att tävla inom, men vad alla har gemensamt är att krävs ett mycket bra samarbete mellan ägare och hund.

Agility

Agility innebär tävlingar för de som gillar en mer fartfylld och energisk sport. Detta handlar om att man skall ta sig igenom en hinderbana på korrekt sätt under så snabb tid som möjligt. Det är väldigt viktigt att man har ett bra samarbete, en snabb och smidig hund och att man själv är duktig och tydlig med att instruera hunden.

Tävlingar i lydnad

Tävlingar inom lydnad är till för de som har en oerhört lydig hund, ett bra samarbete tillsammans med sin hund och som ha tränat in alla momenten så att de sitter stenhårt. Lydnad är precis som det låter, hunden skall helt enkelt lyda förarens order och göra vissa saker.

Freestyle

När det gäller tävlingar inom Freestyle så är det som att ägaren och hunden dansar tillsammans. De utför ett inövat nummer till en särskild låt, och här rör det sig om mängder av olika lydnadsmoment och tricks som hunden måste kunna för att de skall kunna visa upp en riktig show tillsammans. Det krävs alltså att du och hunden har övat in alla dessa moment och tricks så att de sitter stenhårt, att ni två tillsammans har ett fantastiskt samarbete, att både du och hunden tycker det är riktigt kul och att hunden är lydig för att ni skall kunna delta i tävlingar inom Freestyle.