Mat som är farlig för din hund

Farlig mat för din hund

Som de flesta bör känna till, även om man inte själv är hundägare, så finns det en hel del mat som är väldigt farlig för hundar. Vissa saker kan faktiskt till och med vara så farliga för hunden att det leder till döden. Här kommer därför en beskrivning av olika slags mat som är farligt för hundar.

Farlig mat

Choklad är en av de saker som de flesta vet om är farligt att ge till hundar. Det är farligt eftersom att de innehåller koffein samt teobromin, vilket är väldigt giftigt för just hundar. Vissa hundar klarar dock av att äta små mängder med choklad och detta kan variera på grund av individ samt storlek, men även om vissa hundar klarar av lite choklad så bör manmat absolut aldrig testa att ge en hund choklad.

Vindruvor och russin är också extremt farligt eftersom att dessa kan leda till akut njursvikt hos hunden. De får absolut inte inta vindruvor eller russin av någon form då akut njursvikt kan leda till att hunden går bort. Man vet ännu inte vad det är i dem som de inte tål.

Lök är också giftigt för hundar eftersom att det innehåller ämnet Alicin. Detta kan leda till att hunden får blodbrist oavsett om det rör sig om tillagad eller rå lök. Det kan vara väldigt vanligt att hunden får i sig lök när man ger dem matrester, så tänk på detta innan ni ger er hund resterna från er mat.

En annan slags mat som hundar inte får få i sig är nötter. Detta gäller alla nötter, men speciellt gäller det för macadamianötter eftersom att dessa är lite extra giftiga gör hundar. Om hunden också får i sig saltade nötter så kan den få saltförgiftning vilket också är livsfarligt. Man får absolut inte ge sin hund nötter.