Utställningar – vad bör en tänka på?

Att någon gång ställa ut sin hund på en riktig hundutställning är någonting som alla hundägare borde göra. Detta är en riktigt rolig upplevelse att få göra tillsammans med sin hund, samtidigt som en också får en riktig bedömning av sin hund vilket kan vara bra att ha inför avel.Utställningar

Det finns en hel del saker som en bör tänka på vid utställningar. Först och främst så bör man se till så att hunden har alla de vaccinationer som den måste ha eftersom att den annars inte får delta på utställningen.

Vilka utställningar ska man välja?

När det gäller valet av vilka utställningar man skall välja att ställa ut sin hund på så finns det väldigt många olika hundutställningar runt om i landet att välja mellan. Det finns både inofficiella och officiella utställningar. De officiella utställningarna är mer seriösa där resultatet räknas på riktigt. På de officiella utställningarna är också domarna mer utbildade inom rasen och kan ge en rättvisare bedömning av just din hund utefter rasens standard. Man kan också tänka på om man vill ställa ut sin hund på en riktigt stor hundutställning eller på en lite mindre.

När det väl är dags för själva tävlingsdagen så är det viktigt att hunden är i toppskick. Den skall vara nybadad, fönas, perfekt klippt och trimmad enligt hur just den rasen skall se ut, den skall vara precis lagom i hullet och den skall helt enkelt vara ren och fräsch. Detta är verkligen viktigt att tänka på. Sedan skall hunden även ha ett speciellt utställningskoppel som är speciellt för just den rasen, och för att komma in på utställningar så behöver man ha med nummerlappen man fått hemskickad samt sitt registreringsbevis.

Det är viktigt att tänka på allt detta och även en del mer, men det allra viktigaste är att man har kul tillsammans med sin hund i utställningsringen!